por fin.... (papiaments voor eindelijk..)
Door: roos
Blijf op de hoogte en volg roselinde
23 Januari 2010 | Aruba, Oranjestad
wanneer je de foto's bekijkt en het commentaar erbij leest heb je het hele verslag al te pakken...Ik ga er hier dus maar niet al teveel verder over uitwijken.. wel wil ik nogmaals iedereen bedanken voor je tijd, je gezelligheid, je warmte, het vertrouwen, de vriendschap! ik vond het top ieder van jullie weer even gezien te hebben (met 1 grote uitzondering van keet die helaas in nieuw zeeland was toen ik mijn bezoekje NL had en een aantal anderen die ik wegens tijd gebrek niet meer kon bezoeken..)
waarom het zo lang geduurd heeft, terwijl ik anders toch redelijk vlot met dit soort dingen ben?? om het jullie maar eerlijk te vertellen had ik er dit keer best een beetje moeite mee om terug te gaan... jullie weer te moeten missen. de eerste dagen durfde ik dus ook nog niet de foto's te gaan bekijken... de hele situatie met koles hielp natuurlijk ook niet mee. ik had hem gevraagd het huis uit te zijn voordat ik terug kwam en uiteraard had hij dat niet gedaan. na aankomst dus vrijwel gelijk door gereden naar willeke die me super lief heeft opgevangen. uiteindelijk koles nog 1 week extra tijd gegeven en die zondag erna was hij dan eindelijk weg... ik kon weer terug naar mijn huis! heerlijk! maar eenmaal thuis is het proces uiteraard niet 1,2,3 afgerond.. wie mij kent zal begrijpen dat de bank, tafel, stoelen etc eraan moesten geloven en alles een andere plek kreeg... stap 1 van het proces... dan komt stap 2...weer wennen aan het alleen thuis komen, alleen slapen, alleen eten... na een vakantie met zoveel warme en lieve mensen om me heen gehad te hebben viel me dat behoorlijk zwaar. ik wilde mezelf nog steeds niet confronteren met de foto's... inmiddels bevind ik me in stap 3... het alleen zijn gaat met ups en downs.. sommige dagen kan ik zwelgen in zelfmedelijden, bel ik niemand op, wil ik niemand zien... andere dagen voel ik me weer sterker, ben ik trots op de dingen die ik voor elkaar krijg en sta ik stil bij de stappen die ik tot nu toe in mijn leven gezet heb...waarom loopt het zoals het loopt? waarom doe ik wat ik doe? waarom doe ik niet wat ik wil doen? waarom bevind ik me soms in situaties waarin ik me eigenlijk helemaal niet bevinden wil? vandaag had ik een heel sterk deja vu moment met de periode net voordat ik vertrok uit nederland. voor het oog zag het er allemaal ok uit, huis, werk, etc maar ik miste wat... hier bevind ik me weer een eenzelfde soort situatie... het was makkelijk om te bedenken dat ik nu mijn vrienden/familie heel erg mis, me daarin vast te bijten... maar toen ik in NL was miste ik ook iets... en dat iets is denk ik mezelf! en daarmee bedoel ik een volwassen roos, 1 die tevreden kan zijn met alles en niets, die een doel heeft, die gelukkig is. en was dat ook niet de reden waarom ik naar aruba ging???
ik heb me hier laten afleiden door in feite de eerste en beste die zich aanbood... want is het leven niet veel makkelijker als je je op een ander kan focussen? als die ander ervoor zorgt dat je iets te doen hebt? voor mij iig wel...maar voldoening geeft het keer op keer niet...
kortom het wordt tijd om weer terug te gaan naar mijn oorspronkelijke plan! jaja al vaker gezegd en ik zal het zeker ook nog vaker gaan zeggen... zo is het leven nou eenmaal gewoon! er zullen weer nieuwe uitdagingen komen, nieuwe mensen die me proberen af te leiden, momenten waarop ik daarop in zal gaan... maar wie zegt dat fouten maken niet mag?? als we er uiteindelijk maar weer achter komen dat het een 'fout' is..toch??
ik hoor een aantal van jullie nu denken "kom dat lekker in Nederland doen. dan zijn wij er tenminste om je te steunen, te helpen..." en ik begrijp jullie ook volkomen! sinds ik terug ben heeft het mij ook erg bezig gehouden... terug gaan? of niet? ik kan jullie hulp en steun ook zeker goed gebruiken op momenten... maar toch wil ik die beslissing nu nog niet nemen... ik zeg dus niet dat ik nooit terug kom! maar nu nog even niet...... het zou me weer minimaal een halfjaar tot jaar meer afleiding bieden, mijn focus weer op andere punten hebben liggen...
ik heb hier nu een fijn huis, ik ga tegenwoordig op de fiets naar mijn werk en aruba kan me iets bieden wat nederland nu niet kan...het geeft me namelijk de mogelijkheid tot rust, het geeft me de tijd en het geeft me een stralende zon die de donkerte en leegte uit me kan halen, waarbij ik kan 'relaxen' ontspannen..sorry maar ik moet er nu niet aan denken om Nena en Boef 3x per dag door de regen, grijze lucht en kou uit te moeten laten.. het zou me op verdrietige dagen nog verdrietiger maken... wie het leven hier alleen maar als 'oppervlakkig feest eiland' ziet zal me nu niet helemaal begrijpen... ik vind het ook moeilijk uit te leggen... het komt er misschien op neer dat hier op een bepaalde manier minder prikkels zijn, minder 'druk'. ja het feest gedeelte bestaat..maar daar kom ik nog maar weinig..de oppervlakkigheid is niet ver te zoeken...maar is dat niet overal zo???ach ja over een halfjaar kan ik er ineens weer heel anders over denken, wie zal het zeggen???
ik vraag alleen jullie begrip nu om me nog even te laten zitten waar ik zit. dan beloof ik jullie dat ik op een dag echt wel weer terug zal komen. een stralende volwassen roos... zou dat niet fijn zijn???
tot die tijd zal ik waarschijnlijk niet meer 'wekelijks' hier te vinden zijn... ik zal proberen zeker eens per maand nog een update te geven..de ene keer wat oppervlakkiger, de andere keer misschien wat meer diepgang... maar weet dat ik altijd aan jullie denk en de mailtjes die ik krijg enorm waardeer... er zijn er niet veel hier die nog zo'n intens contact met hun vrienden in nederland hebben als ik! daar ben ik jullie dus ook dankbaar voor (ja zelfs diegene die maar 2x per jaar schrijven..)
dus tot de volgende mail en een dikke kus van mij erbij!
XXX
kan het niet laten jullie met wat beeldmateriaal van vandaag te laten zien wat die 'ontspanningsmomenten' dan precies inhouden...
en 'what a diffrence can one day make' voelde ik me gister bij ontwaken nog erg sip en fleurde ik door willeke al erg op(en was ik dus eindelijk in staat de vakantie foto's online te zetten). vandaag werd ik zowaar weer een keer 'vrolijk' wakker.boompje gesnoeid, was uitgezocht, naar noordkust (zie foto's), Nena en boef gewassen en vanavond even een wijntje bij bugaloe... wil als je dit leest-> dit is dus wel aan jou te danken he! je bent goud waard!!!
@owen portugal is zeker een vakantie die nog in mijn geheugen gegrift staat!
@iedereen dank voor de lieve woorden!
@mam het is hier nu al schemerig aan het woorden, maar ik zal morgen eens wat foto's van de nieuwe inrichting maken en doorsturen..
XXXX
24 Januari 2010 - 07:13
Etica:
Roosje ik vind je nu al zo volwassen !!!!!!!!!!!! Je kan dingen zo goed verwoorden . Hou van je dikke dikke kusjes van je mamsie. P.S. Ga maar eens een boekje schrijven dat kan je !!!!!!!XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX -
24 Januari 2010 - 08:03
Rozemarijn :
Na het zien van Roos met de krullen zegt Rozemarijn dat is ook mooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Het heeft nu ook weer gesneeuwd dus Roos dat hoort denk ik een beetje bij jou, Kus Okke en Rozemarijn. -
24 Januari 2010 - 08:21
Erica:
Wat mooi die foto's pink ook wel een traantje weg hoor !!!!!!
XXXXXXXXXXXXXX -
24 Januari 2010 - 08:26
Owen:
Hey lekker ding! pfff.. kut he volwassen worden, ik heb er ook een zee van tijd aan gewerkt in NL. (dus zonder zon en rust) kan me heel goed voorstellen dat je dat lekker in Aruba doet! Super dat we elkaar gesproken hebben in NL en dat je je eigen huis weer hebt, laat die mannen maar ff voor wat het is ;-). Wij zitten nu net in ons nieuwe huis in Utrecht! En op een dag kom je hier gewoon een bakkie doen. Maar blijf voorlopig maar in Aruba hoor, het sneeuwd weer hier ;-)
je neefie
PS moest nog denken aan de vakantie in Portugal, weet je nog kotsen op de boot, kwam foto's tegen van de reis, erg leuk! -
24 Januari 2010 - 08:28
Owen:
oh en nog ff, na al dat werken aan volwassen worden is dat ook maar een (vol)wassen neus :-), ik blijf lekker eigenwijs en zie wel weer als ik veertig ben heb ik met mezelf afgesproken ;-) -
24 Januari 2010 - 13:42
Marion:
Heej dushi!
Ik begrijp je volkomen dat je ff lekker je rust pakt OP ARUBA!!
En nl komt wel weer een keertje!
By the way die foto van jou van ons is toch ietwat beter dan die van mij hihi!
liefs -
24 Januari 2010 - 16:03
The Other Roos:
Nou, Roos, dat heb je allemaal maar weer mooi geschreven!
Ik wens je veel succes en sterkte met het 'volwassen' worden. Je kunt het!
Enne, ik vond het SUPERleuk om je in Nederland gezien te hebben! Haha, en niet in de kou met gladheid op de fiets naar de Tivoli, maar gewoon een auto regelen, you go girl!
x Roos
24 Januari 2010 - 18:51
Antoinet Vermeulen:
traantje weggepinkt....maaarrrrr....het komt wel goed met jou!!!!!!!!je ziet het toch allemaal heel helder!!!liefs, Antoinet. -
25 Januari 2010 - 09:43
Ronald Burkina:
kijk, jij op je fiets naar school; dat maakt míjn dag dan weer goed. living = loving and learning, en zolang je zo krachtig kunt reflecteren als jij denk ik dat je er een heleboel uit haalt. je hebt een fan in afrika..
groetjes -
25 Januari 2010 - 10:14
Loes:
Nou, wat een mooi en verstandig verhaal!!!
Doe wat je doen moet, dat is het belangrijste!!
Leuk om trouwens de foto's van kerst en oud en nieuw te zien!!
dikke kus miss you -
26 Januari 2010 - 10:17
Maressa:
Ja niet alleen Keet gemist mij ook!!!!! Fijn dat je weer terug bent op je eiland en even de tijd neemt voor jezelf succes en heb zo veel te vertellen schandalig lang geleden. XXX -
26 Januari 2010 - 13:13
Marieke:
Hey lieve Roos,
Meis, je bent al een stuk verder dan ik was op jouw leeftijd!! Volgens mij wordt je volgende maand 33 jaar, ik was ook zo oud toen mijn leven een wending nam..........
Ik vind je erg volwassen en open dus kwetsbaar in je verslag! Hulde, want daar is moed voor nodig!!
En ik begrijp je volledig als je zegt dat dat in het heerlijke Aruba-klimaat beter zal lukken. De zon werkt helend!!
Het is hier op het moment -5 graden! Ben net met de hond uitgeweest, eindelijk schijnt hier de zon weer eens, voor het eerst in twee weken! Vannacht was het hier in het hoge noorden -13 graden! Kippen overleven het gelukkig nog.
Ik wens je heel veel kracht en ook de tranen want daar kan je alleen maar van groeien en leren!
Enne wat Owen schrijft over kotsen op de boot in Portugal, daar klopt geen hout van! De boot was in Frankrijk in 1987, Owen was 8 en jij 10. De vakantie in Portugal was in 1989, ik heel pril zwanger van Sara maar wist dat toen nog niet. Jij 12 en Owen 10 jaar. Geweldige reis was dat in ons "Hobbeltje", weet je nog , die oude camper die zo wiebelde.
De plannen van mijn Roos om naar Aruba te komen gaan niet door, ze vindt het te kort en toch ook wel een beetje eng. Ze gaat nu met een vriendin naar Frankrijk, zorgstage in een soort van opvanghuis voor mensen die het even niet meer weten. Ook leuk :)
Dit wordt alweer een veel te lang bericht maar ik wilde je laten weten dat ik aan je denk.
Ik zou je graag weer eens willen zien, misschien als je wat langer in Holland bent?
Oh ja, als je foto's wilt zien hoe ons (gezins)leven er uit ziet moet je even naar mijn Hyves gaan.
Dag lieve Roos, big hug van mij.
26 Januari 2010 - 18:07
Iris:
Hoi Roos,
Wat een inzicht in je overdenkingen. Nadenken kan je nooit te veel. Wees niet te streng voor jezelf. Het leven raast voorbij. Scharrel nog lekker rond op Aruba of waar dan ook op de wereld.
Hier wordt door de 'weerguru's' stiekem gesproken over een nieuwe kleine ijstijd die er begin februari misschien aan gaat komen. Kortom of Marieke vast een slaapkamer vrij wil houden voor de familie Poels&Co. die er toch in gaat geloven dat zo rond 15 feb de 11-Stedentocht er aan komt! Ieder zijn eigen gekte. Roos veel plezier tijdens het Carnaval.
XX Iris
O ja en dat neefje dat niet volwassen wil worden... niets mannelijks is hem vreemd :-)
04 Februari 2010 - 14:01
Huurder:
Roos check even je email aub. groet Jel en Maart -
11 Februari 2010 - 06:47
CoCoLoCo:
Hallo die Roos ,van harte schat met je drieendertigste verjaardag !ik kan je geen taart aanbieden maar die gaat er nog wel een keer komen . Heb je alles weer een beetje onder controle daar ? Blijf genieten ,ook al is alles daar ook weer normaal ! Maak er een MOOIE dag van SCHAT , en een DIKKE KUS van KOBUS .