wauw - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van roselinde poels - WaarBenJij.nu wauw - Reisverslag uit Oranjestad, Aruba van roselinde poels - WaarBenJij.nu

wauw

Door: roos

Blijf op de hoogte en volg roselinde

21 November 2007 | Aruba, Oranjestad

wauw wat een reacties.

dacht ik net de keuze gemaakt te hebben toch in het onderwijs te blijven krijg ik de ene na de andere mail om toch te gaan voor de baan in het restaurant....

voor diegen die niet volledig op de hoogte zijn: ik ben gevraagd als assistent manager van brisas del mar. het nieuwe restaurant 'van' willeke (eigenaren zijn 2 nederlanders, maar zij runt de boel hier in principe).
na drie weken in een hel te hebben gewerkt dacht ik meteen 'ja, dat wil ik wel', maar inmiddels lijkt de klas door te hebben hoe ik het hebben wil en gaat het al steeds beter. toch vind ik het nog steeds wel een leuke uitdaging. was dat niet waar ik voor gekomen was> eens iets anders.... binnen no time zit ik weer in het bekende leventje van werken, snauwen op kinderen en avonden nakijken...

maar zoals bettina schreef, de druk die ik ervaar komt ook voort omdat ik altijd probeer om het voor iedereen zo goed mogelijk te doen, stel niet graag mensen telleur waardoor ik meer werk op mij neem dan ik soms aankan. dat is natuurlijk een probleem wat ook in een andere baan naar voren kan komen. inmiddels zijn we een week verder. zoals gezegd gaat het beter op school, heb de klas meer onder controle maar toch blijft die nieuwe uitdaging aan mij knagen. tijd voor een plussen en minnen lijstje....

ONDERWIJS
5 dgn per week, goed salaris, regelen snel een werkvergunning voor mij, prettige werktijden/ veel vrije tijd, vakanties...

bekende werk, oude methodes, manier van onderwijzen sluit niet aan bij die van mij (te klassikaal), matige collega's

RESTAURANT
nieuwe uitdaging, werken met volwassenen, meer ervaring in 'manager'-baan, jongere (leukere??) collega's, kom meer mensen tegen om andere contacten op te doen prive/werk

minder vast salaris (kan met tip wel hoger worden, maar das niet zeker), geen horeca ervaring, 6 lange dgn per week, werken voor een vriendin

kortom ik ben er nog niet helemaal uit. zondag ga ik met willeke praten, kijken of zij een beetje een goed beeld kan geven, ze wilt mij wel heel graag....

ik ben in ieder geval blij met het commentaar wat jullie al gegeven hebben. veel wijze woorden!
dank je wel!

X
vanuit moomba, heerlijk uitzicht op de zee... maar moet zo wel gaan, morgen moeten de rapporten af zijn!

• 21 November 2007 - 22:24

Fien:

Gezien het gemak waarmee je je eerste baan in het onderwijs had gevonden kan je het best proberen in de horeca. Je kan altijd nog terug als het niets blijkt te zijn. Horeca is meestal wel erg gezellig, maar het is hard werken. En aan het einde van de dag stink je naar koffie/bier en etensresten. (moet je tegen kunnen)
    Succes met kiezen, ik ga maar eens een biertje in de stad drinken.

Gr.

• 22 November 2007 - 14:13

Maressa:

Ben het met Fien eens is proberen waard en is het niks banen in het onderwijs liggen nog steeds voor het oprapen. En dan weet je tenminste zeker of het onderwijs het nou wel of niet is, nu is het steeds een terugkerend probleem/vraag.
    Maar je moet doen wat goed voelt.
    Kus

• 22 November 2007 - 20:58

Yvonne:

Dag Roos,
    Druk, druk, druk. Dus geen tijd genomen om je berichtjes te lezen. Nu dus een heel stel achter elkaar.

Er gebeurt veel met je. Hele leuke, ontspannen dingen: zon, zee, boot, dansen, lekker eten, uitgaan enz.enz. Maar ook inspanningen, frustraties en vervolgens die belangrijke vraag: wat wil ik nou? En vervolgens de twijfel.
    Wel/geen onderwijs, wel/geen horeca.
    Advies: probeer nu ook zoveel mogelijk nieuwe dingen uit, dus: laat los dat onderwijs en waag die sprong in de horeca. En als je het niet bevalt, ga je weer op zoek naar iets anders. Neem daar de tijd voor. Je bent 'pas' 3 maanden weg. Als je soms heimwee hebt (en heimwee komt altijd na 3 maanden) is dat een lange tijd, maar de heimwee gaat over.
    Lieve Roos, veel succes bij je keuze en geniet van je leven op Aruba.
    PS. Als je toch mocht besluiten om trainingen te gaan geven, zou je eens contact op kunnen nemen met Juliaan van Acker (degeen van de training omgaan met probleemgedrag)Als het goed is zou je hem daar nog wel eens tegen kunnen komen. Zo groot is Aruba toch niet?

Liefs,
    Yvonne

• 25 November 2007 - 08:38

Bettina:

zondag ochtend, straks heb jij het gesprek met Wil. Succes! Ben benieuwd welke uitdaging het gaat worden.