pura vida! deel 3
Door: roos
Blijf op de hoogte en volg roselinde
31 Juli 2010 | Costa Rica, Fortuna
vorige berricht kwam nog van de andere kant van het meer en als ik het me goed herinner net geschreven voor de nighttour..dus hoe was dat? uhm tja beetje toeristisch, maar wel een luiaard in actie gespot, mexicaanse stekelvarken in de boom zien hangen, slang gezien en gechrokken van de grote van een tarantula... brrr die zijn echt akelig!
volgende ochtend werd ik door een busje opgehaald en naar de ziplines gebracht, uiteraard met nog een hele groep andere als een soort jane door de jungle geslingerd opzoek naar tarzan... althans de meeste ziplines 'zat'je gewoon in en roetste je langs de lijn *van soms wel een kilometer lang* van bergtop naar bergtop. Maar er zat ook 1 echte tarzan swing bij (ik durf niet, ja ik ga wel, nee toch niet...aaaaaaaaaaahhhhhhhhh niet duuuuuwwwwweeeeennnnnn..) en 1 stuk mocht je in superman-style... hoofd eerst, benen ook in de lucht... (keet moest zo aan jou denken, superkeet finally flying..je had ervan genoten!!) was een gewelidge vlucht boven een dal waar de koeien en andere beesten onder je liepen. voelde me echt een vogel in de lucht!
met een aantal mensen die ik daar ontmoet had die avond een biertje gaan drinken in 1 van de 2 barretjes die er zijn en ik ben zowaar uitgeropen tot beste salsa danseres van de avond!!!! YESSSS EINDELIJK!! :-)
volgende ochtend was het vroeg op om naar de andere kant van het meer te gaan. eerste een stuk in de jeep, vervolgens 3 uur op een paard (ja mam, pittig beestje, kon er dus echt wat mee..)aldaar was een mini speedbootje die ons in zo'n 15 min naar de overkant bracht en dan nog een klein stukje in een busje en me af laten zetten in het hostel waar ik nu nog steeds ben. Een heerlijk hostel waar bijna geen gasten zijn, een lekkere tuin met open keukentje en hangmatten waarin ik inmiddels mijn 2e boek heb uitgelezen!
behalve mij is er nog een andere gast die er inmiddels al een jaar zit, 'Bob the Captain' een gringo (amerikaan van 49, midlife crisis??) die hier een bootje heeft en af en toe ook wel tourtjes doet. En ja Roos zou roos niet zijn als ze niet besluit om het prima te vinden om met hem mee te gaan(ieder ander zou waarschijnlijk voor hem weglopen met zijn kale kop bedenkt door een doekje met gevaarlijke schedels en zwaarden, zijn sikje aan zijn kin en niet te vriendelijk gebouwde *biergevulde* lichaam!). Gelukkig bleek het wel een zeer goed keus. In de 4 dagen dat ik hier nu ben heb ik inmiddels aan aantal mensen die ik eerder had ontmoet en Noortje en Luraine (vrienden uit Aruba) hier heen laten komen (slapen allemaal ergens anders, waarom geen idee, maar ik vind het wel prima) en touren we heerlijk met captain bob van vulkaan naar waterval, van een riviertje met een rope swing erboven naar een bar voor een biertje en sluiten we dag af in een warm water rivier! kortom genieten! helaas nog steeds geen lava uit de vulkaan zien komen dus waarschijnlijk proberen we het vanavond nog 1x.... wederom kook ik dan weer eerst even een pasta salade, maken we een stop bij de supermarkt voor wat bier en zitten we weer eindeloos in het duister te turen naar een plek waar *mits er geen wolken zijn* een vulkaan te zien moet zijn.... met als verschil dat we dit keer hebben afgesproken de warm water rivier vanavond over te slaan en weer eens de benen te strekken voor een spannende salsa of zwoele merengue..... en dan hopelijk die tarzan tegen te komen waar dit verhaal zo'n beetje mee begon......
morgen ligt het in de planning richting montezuma te vertrekken. hopelijk vanuit daar dus weer een verhaal voor jullie...
besos!
31 Juli 2010 - 20:32
Joep En Loes :
Vinden het een prachtig verhaal!xxxx -
01 Augustus 2010 - 02:12
Maressa:
Heerlijk. Klinkt goed. Geniet ervan.
XX -
01 Augustus 2010 - 05:21
Erica :
Heerlijk zo zondagochtend wakker worden met zo'n verhaal. Wat is dat genieten en dan zo'n kapitein Bob die jullie overal heen vaart. Geniet nog maar even het is weer voorbij . Liefs dikke kus -
01 Augustus 2010 - 06:40
Bettina:
roos wat klinkt het toch allemaal goed!! wij genieten mee.xxx -
01 Augustus 2010 - 07:42
Antoinet Vermeulen:
Wat een reisverhalen!! Je zet het zo goed neer dat ik het allemaal voor me zie,en meebeleef,heerlijk! wat een belevenissen allemaal,en je bent ook nooit bang....zou niks voor mij zijn hoor! Ik geniet van je op m'n stoel!liefs, Antoinet -
02 Augustus 2010 - 15:10
Marion:
toppiejoppie rooske! geniet!!! kusje -
04 Augustus 2010 - 13:14
Burkinbe:
wow dus je salsa skills zijn nu internationaal erkend; ik ben trots op je! groeten uit zinguinchor, senegal