wauw! wauw! wauw!
Door: roos
Blijf op de hoogte en volg roselinde
29 Januari 2008 | Aruba, Oranjestad
echt zo jammer dat jullie er niet bij konden zijn....
het was dus afgelopen vrijdag, maar de voorpret begon al donderdag. maggie, onze kok, kwam toen al samen met haar man + koles alle voorbereidingen doen. vlees moest gemarineerd en voor gegaard worden, pasta salade in elkaar geflansd, etc etc en toen uiteindelijk rond 1.30 's nachts alles weer genoeg afgekoeld was de koelkast in. ondertussen natuurlijk ook even de wijn en het bier proeven dus de sfeer was in besloten kring al gezellig!
vrijdag, alles stond eigenlijk al klaar en elaine en ik dachten nog even aan ons kleurtje te kunnen werken, maar daar kwam mooi niks van terrecht. de buurvrouw en tevens huiseigenaar zag haar kans schoon dat wij nou eens echt goed ons huis moesten schoonmaken. 'zo kunnen jullie het bezoek vanavond niet ontvangen!' dus nog geen 5 minuten later was alles weer uit onze 'tuin' en stond de hoge druk spuit aan, jaja zelfs de 'ramen' moesten gelapt worden! roos aan de schoonmaak, dat is al 1, maar elaine met een poetsdoek in haar handen! helaas hebben we er geen foto's van!! gelukkig konden we er zelf wel erg om lachen en hielp onze ijverige buurvrouw mee!! rond 5 uur was het tijd om de bbq's e.d. op te gaan halen en ons klaar te gaan maken op bezoek. gelukkig zijn we hier op aruba en als je zegt dat het feestje om 7 uur begint komt de eerste pas om 9 uur, dus hadden we tijd genoeg!
een eigen feestje geven is altijd spannend, wie komen er nou eigenlijk allemaal? hebben we wel genoeg eten? weet iedereen wel dat ze eigen drank mee moeten nemen? maar uiteindelijk kwam het helemaal goed. er waren zo rond de 40 mensen gekomen (en dan was nog niet iedereen die wij uitgenodigd hadden geweest! kortom hier komen er gewoon altijd meer dan dat je zelf bedenkt!) en koles had nog een live vallanato (zeg: bajanato) bandje geregeld! echt een verrassing en dat geeft toch gelijk weer wat meer sfeer! daarna de salsa hard aan en dansen maar! bak er zelf nog steeds weinig van maar het is wel leuk om anderen te zien dansen!!
rond 1 uur vonden we het wel genoeg voor de buurvrouw, dus zijn we de stad in gegaan, althans we gingen lopen dus kwamen niet verder dan chaser's (colombiaanse tent) maar daar was het ook erg gezellig!
mijn oplader van de laptop is stuk dus met het laatste beetje batterij heb ik nog wat foto's op de site kunnen zetten. ze zijn te zien op:
de rest volgt zo snel mogelijk! net als de foto's van carnaval! want iid vrijdag was 1 maar zaterdag was dus uitslapen-opruimen en weer door! de lichtjes parade stond op het programma! ik had zelf eigenlijk nog maar weinig mee gekregen van het hele carnaval gebeuren dus hier moest ik wel naar toe! met de hele nederlandse buts weer afgesproken bij chaos. dat cafe zit een beetje op het eind van de route, maar maakt de voorpret wel extra gezellig..... een ongelooflijke hoeveelheid aan mensen die allemaal langs de kant van de weg staan te wachten. het is trouwens ook niet echt mogelijk ergens anders te gaan staan want de hele weg langs de route is al een paar dagen (of zeg maar weken inmiddels!) afgezet met houten karren/ wagens/ tenten die mensen daar neer zetten om de beste plek te veroveren en hun koelbox met drank in kwijt te kunnen!
rond 11 uur/ half 12 kwam de stoet eindelijk bij ons aan (officieel begint het om 8 uur....) en dan is het wel wat anders dan in nederland! niet dat ik nou zo'n liefhebber was toen, maar hier is het dus duidelijk carribische stijl met weinig kleding en veel veren! elaine heeft wat foto's op de comp dus die zal ik bij dit verhaal doen! dan krijgen jullie beetje een beeld... de hele stoet heeft er ongeveer anderhalf of twee en een half uur(ik weet het niet eens meer zeker..)voor nodig om voorbij te trekken. iedere keer weer een wagen met muziek en daar achter een hele bende 'verkleede' mensen.... kwam nog een paar collega's en bekende tegen die mee liepen en verder hadden wij gewoon heel veel lol met de muziek en de drank!
na afloop nog even mambo jambo en chaser's en toen was het alweer 7 uur, tijd om te slapen dus!
zondag was de kinder parade, ook geweldig om te zien, alleen stonden we ook nu weer aan het eind en de kinderen waren echt doodop! ook zij lopen die hele tocht dus de koppies kijken niet al te vrolijk meer... 's avonds door naar de verjaardag van willeke en toen stond roos wel weer even op instorten! gelukkig hadden we maandag vrij en kon ik even goed bijslapen en nog even naar het strand!
dat was ook wel nodig want aankomend weekend beloofd ook weer heel wat. dan gaan we vrijdag op zaterdag nacht naar 1 of andere optocht waarbij iedereen in pyjama mee loopt achter de wagens aan en is zondag de afsluiting van het caranaval!
ik ben benieuwd....
dikke kus van mij!
ps heb vandaag ook wel weer gewoon gewerkt hoor... ;-)
29 Januari 2008 - 20:17
Rozemarijn:
hey Roos,
I have still some problems to understand Dutch, but I can see on the pictures you have great fun there !
my birthday was on the 13th, and with friends + family we went to a really nice café in Utrecht (de bakkerswinkelen), dat was gezellig !
A bientôt,
Rozemarijn
30 Januari 2008 - 20:27
Liselotte:
Hoi Roos,
Nou, dikke klapzoen vanuit een naar grijs utrecht! Kennelijk is het bij jullie ook koud, Koles loopt alsmaar met wollen pet :-) Leuk dat filmpje!
Groetjes ook van de jongens!
llot -
31 Januari 2008 - 13:53
Maressa:
Nou dat ziet er een beetje te goed uit, werd vanochtend letterlijk uit bed geblazen, wat een storm. En toen geen electriciteit wel gezellig ontbijt met kaarslicht. Geniet dus van de tropische sferen.Kus