de dagelijkse gang van zaken
Door: roos
Blijf op de hoogte en volg roselinde
12 September 2007 | Aruba, Oranjestad
vanaf de derde dag ben ik dus druk aan de slag in de delifrance. dit houdt in dat ik elke dag om 6.15 uur opsta om eerst nathalie naar school te brengen en dan door naar de deli. Wil moet dan gelijk beginnen met haar taken terwijl ik nog drie kwartier rustig kan wakker worden en een krentenbolletje eet. om half negen gaat het schortje voor en begin ik met werk. rond 11.00 of 13.00/14.00 uur een half uurtje pauze. helaas geen lekkere broodjes maar rijst met kip of zelfs boerenkool met worst!!! ja je leest het goed, met dertig graden buiten eet ik een oerhollandse winterpot!
rond 16.00 gaat de tent dicht en is het tijd voor de schoonmaak. meestal ben ik rond half vijf wel klaar en dan komt het leukste van de dag; het strand! het is zo fijn om na je werk te kunnen gaan zwemmen, in het zonnetje te liggen. koud biertje en boekje erbij en je bent de vervelende klanten zo weer vergeten! Wil pikt me dan een paar uurtjes later weer op om naar huis te gaan en te eten. het wordt op aruba vroeg donker dus meestal ook wel vroeg naar bed. zeker nu ik 6 dagen in de week werk is dat ook wel nodig!
op zondag sluiten we al om half twee dus die middag zijn wil en ik naar een strand vlakbij san nicolaas gegaan (geweldige golven en mooie zonsondergang!) tussen wil en mij klikt het echt super. ik kende haar maar nauwelijks toen ik hierheen kwam maar het is echt een geweldig mens, onwijs veel gelachen al. zo was ik gister even bij haar nieuwe restaurant waar ze nu druk aan het opruimen zijn. tussen het vuil vond ik daar een jezus van een meter groot met maria en baby en er zat nog een lampje in ook! "gooi je die weg, wil?" "dat afschuwelike ding? jazeker!" inmiddels hangt hij in haar woonkamer als nachtlampje naast mijn bed! geweldig ding en enorm veel lol om gehad!!! (is lastig op te schrijven allemaal, maar nou ja het was gewoon echt grappig, op de foto zie je hoe 'mooi' die is)
opzich dus allemaal prima, maar ik ben natuurlijk niet naar aruba gekomen om alleen de delifrance te zien en te lachen met wil. dus gisteren maar wat telefoon gesprekken gevoerd met verschillende scholen, mensen die studio's verhuren en auto verhuur bedrijven. dat ze hier verlegen zitten om mensen in het onderwijs is wel duidelijk! werd vandaag gelijk al gebeld door basisschool De Schakel (die prive school waar ik eerder ook bij solliciteerde) en Stichting Katholiek Onderwijs Aruba. dus a.s. donderdag (mijn enige vrije dag) heb ik om 9 uur een kennismakingsgesprek op de schakel en om 11 uur bij SKOA..... (duimen voor mij he...)
verder ga ik morgen middag mijn huur autootje (suzuki swift haha) halen en heb ik vandaag al 2 studio's bekeken. ze waren opzich wel oke, beetje klein en toch nog wel prijzig maar hou het nog even achter de hand. donderdagmiddag ga ik nog 2 appartementen bekijken van dick meyer (broer van rene, voor sommige onder jullie bekend...)dus hopelijk wordt donderdag gewoon een goeie dag!
ik hoop straks toch wel op een baan in het onderwijs. dat betaald hier best goed (ong 1800 euro per maand, das meer dan ik in nederland verdiende! en de woonlasten zijn een stuk lager) en dan heb ik de middagen en vakanties tenminste vrij om wat meer van aruba te zien. nu ben ik eigenlijk alleen maar aan het werk, maar heb wel al veel mensen ontmoet. zo heb ik vandaag iemand gesproken bij wie ik voor 40 gulden (ong 18 euro) per uur les in kyte surfen kan krijgen (ipv van de 50 tot 100 dollar die toeristen moeten betalen per uur..), heb ik telefoon nummers van mensen uit de onderwijswereld of die appartementjes verhuren gekregen etc.
kortom ik voel me echt wel lekker hier. die 'niks moet, alles kan' mentaliteit bevalt me (tot nu toe???) prima. dus als één van jullie nog twijfels heeft met een baan opzeggen in nederland/ het roer om te gooien/ etc. DOEN! ook al zit ik hier nu nog maar net en kan er nog van alles misgaan, kom ik misschien niet die mensen tegen met wie het leuk is te borrelen (want dat mis ik nog wel...), ik heb er nog totaal geen spijt van gehad, ben nu al zo onder de indruk van mezelf dat ik in zo'n korte periode al zoveel voor elkaar heb gekregen. ja ik weet dat nog niks defintief is, maar toch... ik voel me gewoon goed!!!
ik hoop dat jullie je ook allemaal goed voelen. het leven is te kort (en te leuk) om klagend aan je voorbij te laten gaan!
dikke kus roos!
ps sorry dat ik niet iedereen even snel persoonlijk terug mail, ik doe mijn best regelmatig de mail te lezen en denk zeker wel aan jullie
12 September 2007 - 19:35
Iris :
Prachtige foto's, mooi bedlampje, goede berichten. Geniet ervan.
Iris -
13 September 2007 - 06:40
Kleine Roos:
Rooske!
Wat leuk om te lezen dat je het zo fijn hebt op Aruba! Ben zeer jaloers op de zon, de zee , het strand en het boekje. Hier in Nederland is het druilweer helaas here to stay...
Ik had het er gisteren nog met Sander over. We missen je best wel! Ik vond het altijd heel gezellig om bij je komen eten. :-)
Met mij gaat alles goed. Hartstikke druk, maar gelukkig wel met leuke dingen. Het is bijna jammer dat een dag maar 24 uur heeft en ik maar twee handen. Kan mezelf nauwelijks bijbenen!
Gisteren heb ik met Sander de eerste sjaaltjes gezeefdrukt. Echt heel tof, al zeggen we het zelf. Als ze helemaal af zijn, sturen we je foto's!
Veel succes met het zoeken van een nieuwe baan! En blijf vooral genieten..
Liefs Roos